Massage


Massage & Hotstone

Een goede massage is een weldaad voor lichaam en geest. 
Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen, kunnen er diverse massagetechnieken
worden toegepast. 

Een klassieke massage werkt op de huid (doorbloeding), onderhuids (bind)weefsel (tegengaan cellulite, vrijmaken lichaamsvocht), lymfen (afvoer van afvalstoffen) en spieren (losmaken van myochelosen, de zgn. 'knopen' en het normaliseren van de spierspanning). 
Afhankelijk van uw wensen, wordt op specifieke grepen de nadruk gelegd. 

Bij de hotstone massage wordt er gebruik gemaakt van lava-stenen die door jarenlang in rivierbeddingen te hebben gelegen, een mooie ronde en geslepen vorm hebben gekregen.
Hoewel in de zomer een 'cold stone' massage wordt aangeboden, ligt de nadruk van de massage op de warmte die door de stenen wordt vrijgegeven.
De warmte van de stenen wordt ingezet op de energie-knooppunten in het lichaam, terwijl de rest van het lichaam met de warme stenen in strijkende bewegingen wordt gemasseerd.  Hierdoor worden hardnekkige blokkades weer vrijgemaakt en wordt de doorstroming van lymfevocht en bloed gestimuleerd.
In combinatie met de toegepaste aromatherapie op basis van essentiële olie, werkt een hotstone massage zeer helend op zowel lichaam als geest. 

Hoewel de klassieke massage en de hotstone massage duidelijk verschillen in hun toepassing en werking, maken de twee technieken een mooie combinatie!

Blessures?
De massages die gegeven worden, vallen ondanks hun zeer effectieve werking op huid, spieren, bindweefsel en lymfen, onder de categorie 'ontspanningsmassage'. 
In geval van een medische blessure, zal ik u moeten doorsturen naar een specialist (arts, fysiotherapeut). 


Shiatsu Kosmetiek

Shiatsu Kosmetiek is een oosterse drukpuntmassage gebaseerd op de Chinese en Japanse geneeskunde, waarbij de drukpunten en meridianen in ons lichaam corresponderen met onze organen. 

Tijdens deze massage werk ik op het gelaat, de hoofdhuid, de hals, nek, decolleté en armen. 
De massage werkt zéér ontspannend en zorgt dat alle stress in het lichaam even vermindert en emoties weer vrijelijk kunnen bewegen. 


Naast de psychische effecten, heeft deze massage een positief effect op de huid; bijvoorbeeld het verbeteren van de doorbloeding bij een acnehuid of verouderde huid of bij het herstellen van een vochtarme huid.

De massage werkt ook stimulerend op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.


Kortom: omdat Yin en Yang weer in balans gebracht worden, is deze massage een weldaad voor lichaam én geest!


Zen Dreams

De rugbehandeling 'Zen Dreams'  is een op wellness gebaseerde behandeling van de rug. 

Reiniging, scrub, massage.... maar dan overgoten met een heerlijke wellness-gevoel.

Ervaar de verschillende texturen, geuren en temperaturen en kom volledig tot ontspanning!